document.querySelector('[data-bind="click: create_season"]').hidden = true
Rezerviši sad
Rezerviši sad
Znamenitosti Beograda : spoj šarma i istorije!

S istorijom dužom od 7.000 godina, prestonica Srbije je jedna od najstarijih naseobina u Evropi, najvise puta rusen i iznova gradjen krije mnoge tajne i price koje vredi videti i cuti. Beograd, veciti grad kako ga je nazavo Alexandar Diklic, leži na uscu velikih evropskih reka Save i Dunava i nudi širok spektar zanimljivih i kulturnih znamenitosti i desavanja, kako za mlade, tako i za starije turiste. Pa pročitajte u nastavku par reda o Beogradu.

Kosmopolitski šarm grada se najbolje može iskusiti šetnjom ili panoramskm razgledanjem autobusom,brodom pa cak i avionom, prepuštajući se pritom čarima njegovih uličica i starih zgrada, laguma i ostali znamenitosti koje ga krase. Do beogradske tvrđave, većine muzeja, parkova, trgova i spomenika kulture možete doći pešice jer se nalaze u samom gradskom jezgru.

Kod svakog turističkog obilaska grada se nipošto ne sme izostaviti razgledanje jedne od dve najstarije tvrdjav u Evropi - beogradske tvrđave poznatije kao Kalemegdan, koja predstavlja glavno obeležje i atrakciju Beograda i istorijsko jezgro srpske prestonice. Njegova vekovima stara istorija govori o bezbrojinm bitkama, oružanim okršajima i osvajanjima između velikih sila Rimskog carstva, Huna, Habsburške monarhije i Otomanskog carstva tokom ratova istočnih i zapadnih kultura.

Skadarlija vekovima svedoči o Beogradu


Boemska četvrt Skadarlija je u svakom slučaju jedna od najinteresantnijih beogradskih atrakcija. S njenim zabavnim i umetničkim raspoloženjem, četvrt podseća na ulice pariske četvrti Monmartr. Vekovima je bila mesto gde su se skupljali svi vidjeniji ljudi Srbije i Balkana a mnogi pesnici i muzičari su baš u Skadarliji postigli svoja najbolja umetnička dostignuća.

Noćni život u Beogradu obećava mnogo toga, a uz to ga krasi i reputacija koja je međunarodno čuvena. Prestizni turistički vodič Lonely Planet je Beograd postavio na prvo mesto na svetskoj lestvici gradova koji pružaju najkvalitetniji noćni život i klupski provod i nazvao ga Evropskom pestonicom provoda. Nezaboravni klubovi,splavovi, kafane pruzice vam samo jedan mali deo magije koja nocu vlada ovim misticnim gradom koji je svojim sarmom vekovima plenio skoro sve evropske osvajache. Beogradske atrakcije,znamenitosti i provod koji pruza ovaj grad cine ga kompletnom turistickom destinacijom i svrstavaju ga rame uz rame sa gradovima poput Rima, Pariza ili Madrida.